Димитър Димитров: Отказах на Левски поради лични проблеми

Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров даде интервю за вестник „Труд" преди очакваното с голям интерес дерби от Виткория футболно първенство между „акулите" и Левски.

 

Според Херо въпреки че „сините" се намират в откровена игрова криза, мачът ще бъде оспорван и той приема предизвикателството да се надиграва с 26-кратните шампиони на България.

 

Също така Димитров засегна и темата, която се дискутираше усилено в началото на месеца - защо не е приел офертата на ръководството на Левки за треньорския пост.

 

„Знаете, че имам лични проблеми, които не са свързани само с коварната ми болест, и които ме задържат в Бургас", коментира Херо. „Не мога да си помисля да отида другаде. Цял живот съм пренебрегвал себе си заради професията, но сега е време да се погрижа за здравето си и да смачкам болестта."

 

Димитров не се поколеба да посочи страничните фактори, които го притесняват преди двубоя с Левски - той не е толкова разтревожен от съперника си, колкото от името на съдията. Дербито между „акулите" и „сините" ще се ръководи от софиянеца Александър Костадинов, като цялата бригада е от столицата.

 

„Единствено се моля мачът да се реши на терена и да спечели по-добрият. Все пак ме убедиха, че всичко ще бъде честно. Съдията е длъжен да създаде равни условия, надявам се, че ще бъде така. Не крия, че имам притеснение от съдийството."

 

Според Херо временното класиране в А група не отговаря реално на съотношението на силите в България. ЦСКА е лидер с 6 точки аванс пред Лудогорец и 7 пред Черноморец.

 

„Не е логично на базата на качествата, потенциала и игрите, които показва ЦСКА. Но класирането говори и за слабостите на конкурентите."

 

Димитров засегна и темата за интересния развой на шампионата, но посочи, че у нас има прекалено много „нечисти" мачове и това пречи да се повдигне нивото на футбола.

 

„Не е нормално шампионът да има 2-3 загуби за цял сезон, това говори за нечестна игра. Вината е първо в президентите, но цялата система е като една верига. Собствениците имат болни амбиции за купа, титла, Европа и затова съдиите грешат само в посока на богатите отбори.

 

Ние трябва да играем футбол заради самата игра. Какво толкова ще стане, ако Левски и ЦСКА не играят в Европа? Затова когато излезем, там ни разкриват бързо. Ако се играеше честно, щеше да има много повече изненади, Не разбирам какво удоволствие изпитват президентите от такива победи", завърши Херо.