Празниците в Мадрид се превърнаха в безредици

Атлетико Мадрид отново седна на трона на Лига Европа, и то само две години след последния си триумф във втория по сила и значимост турнир на Стария континент.

 

„Дюшекчиите" успяха да вкарат три безответни гола на коравия Атлетик Билбао - Фалкао на два пъти и Диего веднъж поразиха мрежата на баските.

 

По традиция феновете, които не пътуваха с любимия си отбор до Букурещ, решиха да празнуват на площада в Мадрид, като се бяха окичили със знамена, шалове и тениски.

 

Полицията неотлъчно следваше тълпите от хора, когато те прекрачиха границата на радостта в близост до Фонтана на Нептун и започнаха безредиците - запалиха се контейнери, хвърляха се бутилки и се чупеха витрини.

 

Органите на реда се опитаха да потушат страстите и се стигна до сблъсъци между тях и феновете.

 

Именно до Фонтана на Нептун ще приключи демонстративния парад на Атлетико с трофея от Лига Европа, когато футболистите и целият щаб се завърнат от Букурещ.

 

Привържениците на „дюшекчиите" ще получат шанса да се докоснат до любимците си и да се почувстват отново горди от спечеленото отличие - всичко това ще се случи малко след 20:00 часа, като преди това тимът ще изпълни цяла програма по показване на трофея.