Стартира гласуването за избор на баскетболисти за Мача на звездите

На 1.03.2012 година в 0:00 стартира гласуването за избор на баскетболисти в ХДИ Мача на звездите в България, който ще се проведе на 7-ми април. На официалния сайт на Мача www.all-star.bg/anketa.html са вписани всички активни състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига - българи и чужденци, както и осмината старши треньори.

 

Традиционно изборът е за 10 български и 10 чуждестранни играчи - по двама на всеки пост - плеймейкър, атакуващ гард, крило, тежко крило, център, и един треньор. Квотата на останалите четирима играчи ще бъде запълнена според желанието на вече определените треньори на двата отбора. Във фейсбук страницата на Мача тече анкета за точното време на първия глас. Участникът, дал най-близко предположение, ще получи два билета - подарък от Организационния комитет.

 

Към списъка от световноизвестни баскетболни звезди, гостували през годините в българския All Star Game, вероятно ще бъде добавен и легендарният център Арвидас Сабонис. Президентът на Литовската федерация и осемкратен най-добър баскетболист на Европа и бивш играч на Портланд Трейл Блейзърс е поканен и от организаторите, и от колегата си Георги Глушков. Очаква се до средата на март, Сабонис да даде отговор и, евентуално, да потвърди присъствие в двубоя.

 

От 6.03.2012 година, стартира продажбата на билети за ХДИ Мача на звездите. За пръв път в историята на събитието тя ще бъде изцяло онлайн. В продажба са пуснати точно 12 501 билета. Десетки награди очакват закупилите билети в двубоя. Къде точно могат да се купят билети, кой е спечелил две от ценните хартийки, кои ще са специалните участници в ХДИ Мача на звездите през тази година и защо

 

Организационният комитет си позволява да мечтае да постави рекорда от поне 10 000 зрители, които да гледат баскетболен мач едновременно в една зала, за пръв път в историята на българския спорт с оранжевата топка, ще може да разберете във вторник, 6.03.2012 година на първата официална пресконференция за ХДИ Мача на звездите.