Стеф Къри разкри: Уориърс копирали стила на Барса

снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри разкри една от тайните за успешния сезон на неговия тим. Гардът сподели, че „воините” са изучавали играта на футболния колос Барселона, която в много аспекти се доближавала до тяхната.

Иначе през настоящата кампания играчите на Стив Кър се представят по изключителен начин, записвайки 68 победи и само 7 загуби, като са много близо до това да подобрят рекорда на Чикаго Булс от 1995/96 за най-много победи през редовния сезон.

Легендарният тим на „биковете” воден от Майкъл Джордан записва 72 победи и 10 загуби, постижение, което си остава без аналог до момента. „Нашият треньор ни показа видео на някои от най-великите играчи и отбори във футбола.

Сред тях бяха Лионел Меси и Барселона – техният стил, начинът, по който играят във всеки мач, как реализират положенията си. В интерес на истината има много сходства между нашия стил и техния – движението на топката, участието на всички.

Мисля, че това се вижда по време на двубоите”, заяви Къри.Коментар за Барселона направи и още един играч на Голдън Стейт – крилото Харисън Барнс, който сподели мнението си относно предстоящото Ел Класико между футболистите на Луис Енрике и Реал Мадрид през уикенда.

„По мое мнение Барселона ще победи категорично, подобно на предишния мач помежду им. Просто съм убеден в това”, заяви Барнс. /БГНЕС