Лукойл Академик започва кампанията си в Еврокъп с гостуване в Белгия

галерия:

снимка: iNews.bg

Българският шампион Лукойл Академик ще започне с гостуване на Остенде в Белгия кампанията си във втория по сила европейски клубен турнир - Еврокъп. Това стана ясно, след като днес бе оповестена програмата за груповата фаза на надпреварата.

 

SPORTA.BG ви припомня, че Лукойл попадна в група "D" на турнира, заедно с отборите на Валенсия (Испания), Остенде (Белгия) и АСВЕЛ Вильорбан (Франция). За "студентите" това е първо участие в Еврокъп от сезон 2008/09 насам, след като през миналата година Лукойл игра в Еврочалъндж.

 

Възпитаниците на Йовица Арсич гостуват на Остенде на 15 ноември, след което имат две поредни домакинства - с АСВЕЛ на 22 ноември и с Валенсия на 29-и. Последният мач на "студентите" в група "D" е на 20 декември в Лион с АСВЕЛ.

 

Ето и пълната програма на Лукойл Академик в група "D":

 

15-ти ноември: Остенде (Белгия) - Лукойл Академик (София)

22-ри ноември: Лукойл Академик (София) - АСВЕЛ Вильорбан (Франция)
29-ти ноември: Лукойл Академик (София) - Валенсия (Испания)
2-ри декември: Валенсия (Испания) - Лукойл Академик (София)
13-ти декември: Лукойл Академик (София) - Остенде (Белгия)

20-ти декември: АСВЕЛ Вильорбан (Франция) - Лукойл Академик (София)

 

Мачовете от груповата фаза на Еврокъп започват на 16 ноември и приключват на 20 декември, като първите два отбора от всяка група продължават напред. Топ 16 ще се играе от 17 януари до 28 февруари догодина. Четвъртфиналите са между 20 и 27 март, а финалите на 14 и 15 април.