Шарунас Ясикевичус ще играе на бенефиса на Жоро Младенов в "Арена Армеец"

Една от най-големите звезди на европейския баскетбол Шарунас Ясикевичус ще играе на бенефиса на Георги Младенов на 28 септември в Арена Армеец София. Литовецът е новото попълнение на Панатинайкос и ще се присъедини два дни по-рано към тима, като първият му мач с екипа на „зелените" ще е точно срещу Левски.

 

Ясикевичус прави своя дебют през 1998-ма година в Летувас Ритас, където бързо се утвърждава като лидер на отбора. В следващия сезон играе за Олимпия Любляна, където печели три шампионски титли на Словения.

 

Следва трансфер в Барселона, с който Ясикевичус печели европейската титла през 2003 г. След успеха в Испания, преминава в Макаби Тел Авив, където печели нови две шампионски титли в Евролигата. През 2005 г. Ясикевичус преминава в Индиана в НБА с договор за 12 милиона долара. Изиграва 112 мача и бележи средно по 7,3 т.

 

През 2007 г. Ясикевучис подписва с Панатинайкос. Договорът му е за две години и 8 милиона евро. Литовецът обаче се отблагодарява на тима и печели през 2009 г. титлата в Евролигата и с ПАО. Той е първият баскетболист, който успява да изкачи европейския връх с три различни отбора. Следват трансфери в Летувас Ритас и Фенербахче. Сега Ясикевичус отново е в отбора на Желко Обрадович и българските фенове ще получат възможността да станат свидетели на първия мач на легендата след завръщането му в ПАО.

 

Билетите за срещата са в продажба на касите на „Арена Армеец" и в мрежата на Тicketpro - магазините на Пикадили, Orange, Jeff, Оffice 1 и други. Те могат да се купят и онлайн от сайта на Тicketpro.