Максим Григориев отпадна от състава на Русия за Европейското първенство

снимка: lokobasket.com

Треньорският щаб на националния отбор по баскетбол за мъже на Русия реши да извади от състава за Европейското първенство в Литва Максим Григориев (Локомотив Кубан), предава ИТАР-ТАСС. Русия е съперник на България в групата на еврошампионата.

 

"Максим свърши огромна работа и затова искам да му благодаря. Нямам никакви претенции към него, той е великолепен баскетболист и съм уверен, че бъдещето е пред него", заяви селекционерът Дейвид Блат, цитиран от БТА.

 

Вчера Русия победи домакините на Европейското първенство Литва с 91:76 точки в контролен мач. Блат заяви, че не се интересува от резултата на двубоя.

 

"Това е подготовка. Европейското първенство стартира на 31 август. Играта, която показваме, напълно ме задоволява", каза Блат.

 

Старши треньорът похвали звездата на отбора Андрей Кириленко, който записа 17 точки, 7 борби и 3 асистенции. "Кириленко показва феноменален баскетбол", каза още Блат.

 

Андрей Кириленко ще играе за националния отбор за пръв път в последните три години. От състава на Русия отпадна и Джей Ар Холдън (ЦСКА) - първият чернокож баскетболист в националния отбор на Русия. Играчът на ЦСКА обяви през юни, че слага край на кариерата си.