Десет отбора от шест държави потвърдиха участие в новия сезон на Балканската лига

галерия:

снимка: basketball.bg

Десет отбора от шест държави потвърдиха официално участието си в новия сезон на Еврохолд Балканската лига. Седем от тях вече са били част от турнира в миналите сезони, а три са нови и ще направят своя дебют в кампания 2011-12.

 

България ще бъде представена от два бивши шампиона в надпреварата - Рилски Спортист и Левски, които триумфираха в първите две издания на турнира.

 

Настоящият първенец Фени Индустри отново ще се пусне в лигата, а другият македонски тим ще бъде дебютантът Торус Скопие. Двата клуба, които ще бранят честта на Черна гора в турнира са добре познати - Морнар и Улцин.

 

Тази година Румъния ще има един отбор в лицето на БК Тимишоара, който ще се включи за първи път в лигата. Сърбия ще бъде представена от ОКК Белград и новакът Напредак Рубин от град Крушевац.

 

Представител на Босна и Херцеговина ще бъде Зрински Мостар, който записа дебют в балканската надпревара през миналия сезон.

 

На по-късен етап лигата може да нарасне до 12 отбора, тъй като се очаква решение на ФИБА относно участието на израелски отбор в надпреварата. Всички федерации членки са одобрили Израел да стане част от лигата.