20-годишните мъже ще се борят за 7-мо място на Европейското

снимка: basketball.bg

Националният отбор по баскетбол за мъже до 20-годишна възраст ще се бори за 7-мо място на Европейското първенство за младежи, след като вчера загуби битката за класиране за финала за 5-тото място от домакина Босна и Херцеговина с 65:78.

 

Следващият съперник на нашите ще е Дания. Двата тима вече играха веднъж в груповата фаза, като скандинавците спечелиха със 72:61.

 

Константин Коев бе най-резултатен за българите с 16 точки. Пламен Христов завърши с 15 точки и 9 борби, а Дарин Иванов отбеляза 12 точки.

 

Българите започнаха много сковано и близо 6 минути не успяха да отбележат точка до 0:18. След средата на втората четвърт нашите се разиграха и почнаха да топят пасива си. Така до почивката те вече бяха само на 10 точки от съперника си и запазиха шансове при резултат 26-36.

 

Нашите продължиха с опитите да се върнат в мача и почти успяха през третата част. Те намалиха изоставането си до 6 точки, но босненците не позволиха разликата да падне още. След края на третата част домакините водеха с 56-47, а в последните десет минути не дадоха шанс на българите да мислят за обрат.