Утре е финалът на държавното първенство по стрийтбол

галерия:

От 16.00 часа пред билетния център на НДК в събота (16 юли) ще се проведе финалът на Държавното първенство по стрийтбол VIVACOM Cup 2011.

 

В заключителния турнир ще участват класираните на първо място отбори от 8-те регионални турнира, които ще се борят за титлата държавен шампион по стрийтбол. Баскетболната федерация ще организира и специален мач на звездите срещу журналисти с предметни награди от телекома.

 

Заместник-министърът на спорта Иван Ценов и Георги Глушков, изпълняващ длъжността президент на БФБаскетбол, ще наградят победителите. 24 баскетболни коша пък ще бъдат дарени от VIVACOM на детски градини в София, които имат спортна площадка на открито.

 

В петото държавно първенство по стрийтбол, което започна на 18 юни в София и продължи в осем български града, взеха участие над 663 отбора или почти 2000 играчи от всички възрасти. Най-много участници и най-оспорвана битка имаше в София, където се записаха рекорден брой участници - 129 отбора.

 

Много фенове на уличния баскетбол играха и във Варна - 106 отбора, Плевен - 96 отбора, Бургас - 83 отбора, и Стара Загора - 72 отбора, Русе - 64 отбора, Монтана - 62 отбора и Благоевград - 51 отбора. През 2011 държавният шампионат VIVACOM Cup въведе правилата за стрийтбол на международната баскетболна федерация, които се използват за първи път в България и събитието влезе в официалния календар на FIBA.