"Гръмотевици" се стовариха над Ню Орлиънс (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Оклахома Сити Тъндър записа домакинска победа със 121:95 над Ню Орлиънс Пеликанс в последния си двубой преди „Мача на звездите”. Това бе втори пореден успех за тима от Оклахома, който продължава преследването на лидерите в Западната конференция Голдън Стейт Уориърс и Сан Антонио Спърс. Играчите на Били Донован са трети на Запад с актив от 40 победи и 14 поражения. „Пеликаните” пък са с баланс 20-33.

Звездното дуо на „гръмотевиците” Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук отново бе с основен принос за успеха. И двамата завършиха с по 23 точки, като Уестбрук добави към актива си 10 асистенции и 9 борби. За гостите Антъни Дейвис и Жру Холидей също вкараха по 23 точки.

В другия мач игран рано тази сутрин Милуоки Бъкс победи като домакин Вашингтон Уизардс с 99:92. Най-резултатен за победителите бе Крис Мидълтън, който реализира 27 точки, а с по 17 завършиха Янис Адетокумбо и Джабари Паркър. За гостите от Вашингтон Брадли Бил вкара 19 пункта, докато звездата на тима Джон Уол завърши с „дабъл-дабъл” 15 и 10 асистенции.