Тодор Стойков: Взел съм си багаж за цяла седмица

снимка: iNews.bg

Капитанът на българския баскетболен шампион Лукойл Академик  Тодор Стойков вярва, че рано или късно български отбор ще играе в групите на най-силния турнир - Евролигата.

 

"Студентите" получават златен шанс да влезнат сред топ отборите в лигата, но задачата им е много трудна. Те започват квалификационния турнир в Италия срещу носителя на Суперкупата на Италия Канту, който е сред фаворитите за пробив в най-силния европейски клубен турнир.

 

Възпитаниците на Марин Докузовски отлетяха в добро настроение за Милано, откъдето ще се насочат към Дезио - градът домакин на проявата.

 

Според регламента само победителят в квалификацията се класира за груповата фаза.

 

"Дано да играем по начина, по който трябва утре в Италия. Ще се радвам, ако наистина Лукойл Академик играе директно в групите на Евролигата. Рано или късно някой български отбор ще играе там.

 

"Колкото по-рано, толкова по-добре. Пък защо не и да успее още тази седмица. Аз съм си взел багаж за цяла седмица. Вярвам, че имаме някакъв шанс, макар и минимален, защото отиваме като аутсайдер. Всичко го осъзнаваме.

 

"Канту спечели Суперкупата в събота и предполагам, че малко или много ще ни подценят", каза още баскетболистът на летище София.

 

Според Стойков е хубаво, че шампионите са получили шанс да участват в квалификациите.

 

"Хубаво е, че ще опитаме в квалификациите на Евролигата. Дано да се представим по начина, по който трябва, за да има отбора шанс и през следващите години да играе и да успее да влезе в групите на турнир.

 

"Малко по-късно започнахме подготовка, но всичко зависи от резултата, ако е добър значи всичко е наред, ако не - значи има още какво да се желае. Винаги има още какво да се желае.

 

"Показахме две различни лица в котролите до момента. Изненадващо за мен една доста добра игра срещу Барселона и Цървена звезда и обратния полюс - слаба игра в последните две контроли", коментира още Стойков.