Лукойл замина за Италия, за да търси пробив в Евролигата

снимка: БТА

Най-силният български отбор в последните 10 години Лукойл Академик отпътува днес за Италия, където за първи път в своята история ще има шанса да се бори за влизане в Евролигата.

 

"Студентите" отлетяха за Милано малко преди 14:00 часа, като от там ще се насочат към Дезио, който ще бъде домакин на квалификационния турнир за Евролигата с участието на 8 от най-добрите отбори в Европа, извън 15-те, които вече са част от най-силния баскетболен турнир на Стария континент.

 

Още днес българският отбор ще проведе тренировка в зала "Пала Дезио", която е домакин на проявата. Тя е с капацитет от 6 700 седящи места, като първият двубой на Лукойл е именно срещу италианския Канту. Двубоят е последен от програмата и е с начален час 21:45 часа българско време.

 

Момчетата на Марин Докузовски заминаха в добро настроение, въпреки че играха изключително слабо в последните си две контролни срещи. Те загубиха от Левски с 12 точки миналата седмица, а в последната си контрола допуснаха ново поражение, но този път от Раднички с 13.

 

Очаква се в квалификациите най-голяма тежест да носят новопривлеченият Мохамед Абукар и утвърдилият се вече в България Брендън Хийт. Абукар записа три поредни силни двубоя, като наниза 16 точки на Цървена звезда, 18 на Левски и изригна с 26 срещу Раднички в последната контрола. Много се очаква и от Божидар Аврамов и Павлин Иванов, които ще се включват често от пейката.

 

Единственият проблем пред Марин Докузовски е състоянието на новото попълнение Девин Грийн. Той все още не е напълно възстановен от вирусно заболяване, но най-вероятно ще е готов за мача с Канту.

 

Вижте какво казаха на летище София треньорът Марин Докузовски и капитанът на тима Тодор Стойков.