Контузията на Байнъм не притеснява Лейкърс

В отбора на Лос Анджелис Лейкърс не смятат, че има място за притеснение около контузията на центъра на тима Андрю Байнъм.

 

24-годишният гигант стъпи с левия си крак накриво в първата част на двубоя срещу Голдън Стейт Уориърс, спечелен от „езерняците" със 120:112 у дома. Той се опита да блокира стрелба на тежкото крило на гостите Дейвид Лий, но при приземяването огъна левия си глезен. Това го извади от корта и до края центърът така и не се завърна в игра.

 

„Не мисля, че контузията ще се окаже тежка и дългосрочна", заяви главният треньор на Лейкърс Майк Браун пред Los Angeles Times. "Очевидно искам да изчакам и да видя какво ще се случи, преди да започна с хипотезите".

 

"Мисля, че той се чувства добре", сподели партньорът на Байнъм в подкошието Пау Гасол. „Мисля, че всичко ще е наред и скоро ще играе отново".

 

До момента Байнъм, който често получава контузии от началото на кариерата си, е пропуснал само 6 срещи за „езерняците". Талантливият млад център се бори най-вече с травми в кръста, които често го вадят от игра през последните сезони. Той не е изиграл 82 поредни мача от сезон 2006-2007, а през миналия записа 54 двубоя.

 

Този сезон е може би най-успешния в кариерата на Байнъм, който се слави със слаба дисциплина и голямо его. До момента той записва 17.9 точки, 12.0 борби и 2.0 блока средно на мач и се превръща в звездата, от която Лейкърс и Коби имат нужда, за да се върнат на върха в лигата.