"Биковете" се събудиха и стъпкаха шампиона Маями

снимка: БТА/AP

Отборът на Чикаго Булс се върна на пътя на победата и то по впечатляващ начин, след като тази нощ разгроми шампиона на НБА Маями Хийт с 20 точки разлика - 107:87 в своята зала “Юнайтед Център”.  

И в двата тима личеше отсъствието на по двама ключови състезатели. “Биковете” бяха без трайно контузената си звезда Дерик Роуз и Джими Бътлър, който страда от травма в пръст на крака, докато “горещите” не можеха да разчитат на болния от грип Дуейн Уейд и Крис Андерсен, който не бе на игрището по лични причини.

Домакините от Чикаго бяха по-резултатни от съперника си през първите три части, като постепенно преднината им стана двуцифрена. Баскетболистите на Маями се опитаха да обърнат нещата в своя полза в последната четвърт, спечелена с 24:22 точки, но това се оказа крайно недостатъчно на фона на сериозното им изоставане преди това.

Карлос Буузър бе най-полезен за “биковете”. Той завърши с 27 точки и 9 борби, като стана и топреализатор на мача. Луол Денг също направи силен мач, завършвайки с 20 точки, резервата Тай Гибсън добави 19, а Йоаким Ноа се допринесе за победата с дабъл-дабъл от 17 точки и 15 овладени топки.

За шампионите от Маями Хийт над всички бе звездата на тима ЛеБрон Джеймс, който отбеляза скромните за него 21 точки. Резервите Майкъл Бийсли и Норис Коул добавиха съответно по 15 и 12 пункта, а Крис Бош също не бе на обичайното си ниво, вкарвайки едва 10 точки.

След тази загуба Маями остава на втора позиция в Източната конференция на НБА с актив от 14 победи и 5 загуби, докато Чикаго е седми с отрицателен баланс - 8-9.

В друг мач от НБА Ню Йорк Никс също постигна категоричен успех с 20 точки разлика - 113:83 в градското дерби с Бруклин Нетс.

Кармело Антъни бе най-резултатен за победителите, завършвайки с дабъл-дабъл от 19 точки и 10 борби, а Айман Шумпърт вкара рекордните си за сезона 17 точки за Ню Йорк, който прекъсна серия от девет поредни загуби.

В последния мач от Лигата на извънземните тази нощ Лос Анджелис Клипърс също записа победа с разлика от 20 точки  - 101:81 при гостуването си на Мемфис Гризлис.

Резервите бяха с основен принос за успеха на “ножиците”, след като бяха отговорни за общо 50 точки в актива на отбора. Джамал Кроуфорд и Дарън Колисън вкараха по 15 точки, Антоан Джеймисън завърши с 11, а Реджи Бълок добави 9 точки.

Голямата звезда на Клипърс Крис Пол пък бе близо до дабъл-дабъл, приключвайки срещата от НБА с 15 точки и 8 асистенции.