Маями отново триумфира с титлата в НБА (ВИДЕО и СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Маями Хийт спечели за втори пореден път титлата в Националната баскетболна лига на САЩ и Канада.

 

„Горещите" надвиха своя съперник Сан Антонио Спърс със 95:88 в последната среща номер 7 от финалната серия.

 

Двубоят се игра в препълнената зала „Америкън Еърлайнс Арина" в Маями. Това бе общо трета титла в историята на Маями след 2006 и 2012 година.

 

Отново над всички бе звездата на домакините Леброн Джеймс, който с решителните си отигравания даде увереност на своите съотборници. Крал Джеймс реализира 37 точки, направи 12 асистенции и записа 9 борби.

 

Срещата бе изключително драматична точно като за голям финал. Най-голямата разлика в мача се случи в началните минути, когато Маями поведе с 11:4. След това двата отбора се хванаха за гушите и не се изпускаха до края.

 

Всичко трябваше да се реши в последната част, когато разликата бе само една точка в полза на Маями. В последните секунди Леброн намери Шейн Батие, който с тройка даде предимство на Маями за 88:82.

 

Последва обаче удар и фаул за Тим Дънкан и тройка за Леонард за да бъде разликата отново две точки по-малко от две минути преди края. След това Тим Дънкан пропусна да изравни резултата, а Леброн взе нещата в свои ръце изведе Маями към титлата.

 

Съвсем заслужено Леброн Джеймс бе избран за най-полезен играч във финалната серия за втора поредна година.

 

Маями започна трудно годината, но след януари записа невероятна серия от 27 победи, която помогна на тима да спечели редовния сезон и да си осигури повече домакински срещи във финала.

 

Тим Дънкан не успя да спре „горещите" въпреки, че реализира 24 точки и овладя 12 борби. Ману Джинобили и Кауи Леонард добавиха съответно по 19 и 18 точки.

 

За отбора на Маями много добър мач направи и Дуейн Уейд, който реализира 23 точки и овладя 10 борби. Шейн Батие добави 18 пункта за победата.