ВИДЕО: Леброн изведе Маями до успех с уникален кош в края

снимка: БТА

Маями Хийт спечели първия финал в Източната конференция след драматичен успех над Индиана Пейсърс със 103:102.

 

Това бе един от най-интересните мачове през този сезон, а публиката в залата на Маями изригна, след като звездата Леброн Джеймс донесе победата с кош в последната секунда на продължението.

 

Леброн се извиси над всички в този мач с поредния си трипъл-дабъл. Крал Джеймс записа 30 точки, 10 борби и 10 асистенции.

 

Двубоят бе много равностоен като двата тима се подгониха в точките още от самото начало. На полувремето Индиана водеше с 5 точки, но те бяха стопени в третата четвърт от мача. В края на последната част Маями имаше преднина от 3 точки, но Пол Джордж вкара двубоя в продължения след като вкара тройка 0,07 стотни от секундата преди финалната сирена.

 

В продължението отново нито един от двата отбора не успя да натрупа аванс. 2,2 секунди преди края обаче Индиана поведе след три наказателно удара на Пол Джордж.

 

Последва тайм-аут, след което Леброн Джеймс взе топката и с превъзходно отиграване показа защо е номер 1 в света и изправи всички хора в залата на крака за първата победа във финала на Изток.

 

Дуейн Уейд добави 19 точки за победителите. Крис Бош и Крис Андерсън добавиха съответно 17 и 16 точки за успеха на Маями. За гостите от Индиана най-добър бе Пол Джордж със своите 27 точки. Дейвид Уест реализира 26, а Рой Хибърт добави 19 пункта.

 

Следващата среща е в петък срещу събота вечерта отново в Маями.


Вижте видео с отиграването на Леброн Джеймс, както и всичко най-интересно от двубоя: