ВИДЕО: Никс помете Нетс в поредната битка за Голямата ябълка

снимка: БТА

Тази нощ "Медисън Скуеър Гардън" за първи път прие новото дерби в НБА между Никс и Бруклин Нетс, като "бричовете" грабнаха победата със 100:86, като по този начин взеха втора победа срещу този съперник от три изиграни двубоя до момента.

 

Домакините влязоха в мача след серия от 8 победи и 2 загуби , като в последните две срещи те бяха без своя лидер Кармело Антъни, който получи травма в глезена срещу Лос Анджелис Лейкърс.

 

Той обаче се завърна тази нощ и изигра пореден силен двубой, като завърши с 31 точки за победата на своите.

 

Първото полувреме беше изключително интересно, като добрата игра на гардовете на Бруклин Дерон Уилямс и Джо Джонсън задържаше "мрежите" в играта, а на моменти гостите дори успяваха да поведат с 5-6 точки разлика.

 

Ключови за срещата се оказаха третата част и началото на четвъртата, като „бричовете" губеха с 4 точки разлика, но направиха страхотна серия от 25:7, с което грабнаха убедителен аванс от 14 точки, който се оказа непосилен за "мрежите" и домакините се поздравиха с пореден успех за сезона.

 

Освен Кармело Антъни на върха на своята игра беше и Тайсън Чандлър. Центърът беше абсолютен лидер на защитата, а освен това записа страхотен дабъл-дабъл със своите 16 точки и 12 борби. Джей Ар Смит добави 19 точки, а всички освен Джеймс Уайт записаха точки за Никс, които бяха без Уолъс, Новак и Кемби.

 

За „мрежите" Джо Джонсън записа 17 точки, докато Брук Лопес се отчете с дабъл-дабъл -16 точки и 10 борби. Д-Уил пък завърши с 16 точки и 10 асистенции.

 

Никс продължават да са лидер в Източната конференция, като имат 19 победи и 6 загуби - с 3 успеха повече от Маями Хийт. Нетс продължават да са с позитивен актив (13-12), но от отбора се очаква много повече след средствата, които бяха използвани за създаването на тима.

 

В друга интересна среща на Изток Бостън Селтикс записа нов успех, след като победи със 103:91 Кливланд у дома в „ТД Гадрън". Пол Пиърс поведе своите с 40 точки, докато Рондо добави 20. Кайри Ървинг завърши с най-много точки за гостите - 22.