Баскетболният шедьовър и магическите "81"

снимка: БТА/AP

Реалността в НБА не позволява на играчите да стигнат удивителните 100 точки на Уилт Чембърлейн, независимо кой колко се опитва. Отличен пример за това е, че Кевин Дюрант се възползва от контузията на Ръсел Уестбруук и почна да стреля повече и повече, но най-доброто му постижение до момента е 52 точки - най-високото в кариерата му, както и през редовния сезон в НБА.

Коби Брайънт обаче разби представата за това, след като преди 8 години и един ден, или на 22-и януари 2006 година, наниза нечовешките в днешно време 81 точки срещу Торонто Раптърс, спечелвайки абсолютно индивидуално срещата за своите Лос Анджелис Лейкърс.

Тогава "езерняците" бяха в сходна като моментната ситуация, като нямаше състав за атака на титлата, а Коби получи зелена светлина да използва сезона за нанизване на точки, но никой не очакваше подобно постижение от него.

Разбира се, то остава зад 100-те точки на Уилт Чембърлейн, които обаче никога няма да бъдат стигнати, особено в днешно време предвиди добрите защити, ограничаването във престоя на играчите на паркета и ред други фактори. Но Коби направи истинско чудо, за което се говори и до ден днешен.

28 точни изстрела от 46 опита, 7 от 13 точки, 18 точки изстрела от линията за наказателни удари - 81 точки. Миналата година за пръв път Коби гледа мача на запис, след като от НБА решиха да го пуснат в ефира си, а той беше категоричен, че е изпуснал много лесни изстрели, които са можели да го изстрелят до 100-те точки. Въпреки това постижението остава немислимо в ден днешен.

Коби също така разкрива, че това е единственият двубой, който неговата баба е гледала. Явно това е донесло късмет на Черната мамба. Но какво казва за играта си самият Коби Брайънт:

"Все едно гледах картина на Салвадор Дали. Истински шедьовър", лаконичен бе Коби.

За да се убедите в това, изгледайте видеото под статията: