ВИДЕО: Дания пречупи Армения в стратегически сблъсък

снимка: БТА

Дания постигна заслужена победа с 1:0 срещу Армения и преодоля важно препятствие в борбата за класиране в топ 2 на Група В на квалификациите за Мондиал 2014 в Бразилия.

 

„Червеният динамит" имаше неприятни емоции при визитата си на Малта преди 4 дни, която спечели трудно с 2:1, докато днешният му съперник имаше самочувствието на отбор, надвил Чехия като гост също с 2:1.

 

Дания имаше да си връща на арменците за срамното поражение с 0:4 в предишния сблъсък между двата тима в пресявките за Световното първенство, като през цялото времетраене на срещата имаше превъзходство.

 

Арменците затвърдиха впечатлението, че у дома си играят значително по-трудно и неуспешно, като единствените опасности в пеналтерията на Дания идваха след разбърквания, но така и не се стигна до опасен удар.

 

Въпреки че особено през първото полувреме заслужаваше да поведе в резултата, Дания стигна до единствения си гол в мача чак в 73-ата минута от дузпа. Хароян беше декориран в жълто за втори път в срещата за нарушение в наказателното поле срещу Фишер, което доведе до дузпа за Дания и червен картон за арменеца.

 

Зад топката застана капитанът на „червения динамит" и основна фигура в Ливърпул - Даниел Агер - който хладнокръвно прати топката в мрежата от бялата точка и осигури изключително ценния успех на националния си отбор.

 

Това е втори гол за Агер в световните квалификации, като той има 7 мача с фланелката на страната си от тях, а предишното му попадение беше реализирано също от дузпа срещу България при равенството 1:1 на стадион „Паркен".

 

Дания поне временно окупира второто място в Група В на световните квалификации, събирайки 12 точки - 2 повече от България, която обаче бързо може да си върне заветната позиция, ако оправдае очакванията и победи Малта.

 

Иначе Армения допусна неприятно поражение преди домакинството си на „лъвовете", но остава в играта, след като има 9 пункта. Предстои да се изиграе и мачът Италия (лидер със 17 точки) и Чехия (9 пункта).

 


01by 89ly