Солдадо нападна президента на Валенсия на изпроводяк

снимка: Guliver/Getty Images

Новото попълнение на Тотнъм Роберто Солдадо и президентът на Валенсия Амадео Салво влязоха в словестна престрелка след трансфера на нападателя при "шпорите".

 

Вчера Солдадо бе в Лондон, за да финализира сделката с английския клуб, която е на стойност 30 милиона евро.

 

Пред журналистите на летището във Валенсия бившата вече звезда на "прилепите" обясни защо напуска тима и нападна Славо.

 

"Напускам Валенсия, защото не вярвам в този проект. Президентът ми каза много лъжи. Излъга и моите агенти, а те са ми като семейство. Пак ще го кажа: Реших да напусна клуба в момента, в който загубих вяра в този проект."

 

"Мисля, че сделката е добра и за двете страни. Искам да кажа на феновете, че съжалявам, че не изпълних своя договор докрай. Искаше ми се да завърша кариерата си тук", сподели Солдадо.

 

Пред AS Салво отвърна на нападателят и бе категоричен, че не е лъгал Солдадо.

 

"Не съм лъгал за нищо и Валенсия няма какво да крие. Изненадан съм от коментарите на Солдадо, защото не съм го лъгал. Неприятно е да те наричан лъжец. Всичко, което правя, е да защитавам интересите на Валенсия, без да влагам нищо лично", сподели президентът на клуба.

 

Напускането на Солдадо отваря огромна дупка в атаката на "прилепите", които през това лято се разделиха и с парагвайския национал Нелсон Валдес. Един от вариантите за заместник на Солдадо е Елдер Пощига, който за последно игра в изпадналия в Сегунда тим на Сарагоса. Салво обаче призна, че преговорите между двете страни са зациклили.

 

"Харесваме Пощига, но към този момент той не е играч на Валенсия и няма как да стане, защото от Сарагоса искат за него повече, отколкото сме склонни да платм. Ако нещо радикално не се промени, вратите за трансфера остават затворени", уточни босът на Валенсия.