Позицията на феновете на Левски за безредиците в Пловдив

галерия:

снимка: Булфото

Националният клуб на привържениците на Левски разпространи до медиите своята позиция за инцидентите по време на мача с Ботев (Пловдив) вчера.

 

Вижте какво споделят "сините" фенове за провокациите подкрепени със снимки:

 

Кой е виновен за безредиците в Пловдив?

 

Уважаеми дами и господа,

 

Вчера станахме свидетели на отвратителни сцени по време на и след футболната среща между отборите на Ботев и Левски. По традиция цялата вина за безредиците бе хвърлена на „сините" привърженици. Това се случи не без помощта на слугинската ТВ7 и нейния изпълнителен директор - палачинката Бареков, който морализаторстваше в ефир още на полувремето с престорено възмущение и окичен с шал на любимия си отбор.

 

Нека за всички, които не са разбрали, да отбележим, че „ИМАМЕ НОВИНА". Ексцесиите на стадиона започнаха, след като стюард на домакините открадна едно от знамената ни, а „жълтата" публика започна да обстрелва сектора за гости с камъни.

 

Няма да отнемаме повече от вниманието ви с преразказ на събитията от вчера. Ще наблегнем обаче на едни много важен факт, който ще отговори на въпроса кой е виновен за безредиците.

 

Отговорите са два. Първият е много прост - стюардът крадец. Вторият обаче е малко по-сложен, нищо, че се съдържа в три букви - МВР.

 

Преди да си кажете, че футболните привърженици дежурно се оправдават с полицията - ето ви фактите. От снимките, които прилагаме ясно се вижда лицето на стюарда крадец. Същият човек има профил във facebook, в който е отбелязал, че работи...в МВР. Вероятно и затова униформените гледат безучастно как колегата им краде.

 

 

Оттук следват редица въпроси, на който отговори дължи както полицията, така и фенклуба на Ботев:

 

1. Колко полицаи има в стюардската организация на Ботев?
2. Колко пари получават за всяка среща? (Според закона за МВР полицаите нямат право на допълнителни доходи)
3. Знаят ли феновете на Ботев, че сред стюардите им има полицаи?
4. Знае ли ръководството на пловдивската полиция, колко нейни служители работят като стюарди?
5. Ако знае - незабавно да даде отговор на този въпрос, защото той не е служебна тайна.
6. Ако не знае - да се поинтересува и отново да информира.
7. Какво е мнението лично на директора на пловдивската полиция Тодор Чонов по въпроса?
8. Ще вземе ли г-н Чонов отношение по въпроса и съответните мерки?

 

Уважаеми дами и господа, приятели и неприятели, футболни привърженици, въпроси в този дух можем да зададем още редица, но останалите ще оставим на вас.

 

На г-н Чонов искаме само да му препоръчаме да си върши работата по-добре преди да се произнася като последна инстанция за това кой е виновен за безредиците. Защото вчера не се стигна до по-тежки последици единствено благодарение на нашите стюарди.

 

Организацията на полицията за мача беше под всякаква критика. Умишлено бяха допускани фенове на Ботев и преди и след мача да провокират сините „привърженици" и да ни замерят с камъни и бутилки. Ако „жълтите" не са пуснати умишлено, то полицията е безпомощна и началниците й в купом с г-н Чонов трябва да си подадат оставките.

 

А когато в българското МВР започнат да работят нормални и компетентни хора, ние ще си пазим знамената както намерим за добре. Също така очакваме отговори на въпросите и наказание за Николай Фараона (Най-красивия), както смело нарича себе си героят с жилетка и фуражка.