Бербатов и 18 милиона паунда пращат Ван Перси в Юнайтед?

снимка: Guliver/Getty Images

Медиите на Острова днес гръмнаха, че до края на тази седмица, а може би дори до края на днешния ден, ще стане ясно бъдещето на българския нападател Димитър Бербатов.

 

Няколко издания, занимаващи се основно с трансферните новини в Англия, разкриват, че №9 в Манчестър Юнайтед може да бъде използван като разменна монета в сделка, която да прати холандския голмайстор Робин ван Перси на "Олд Трафорд".

 

Първоначалната оферта на "червените дяволи" за нападателя е била 20 милиона паунда, но тя беше отхвърлена от Арсенал. Сега обаче нещата могат да придобият друг курс, тъй като Бербатов е оценен на 5 милиона, а ръководството на 19-кратните шампиони дава и 18 милиона в пакет с Берба.

 

Дори да не се стигне до подобен трансфер, медиите в Англия уверяват, че българският голмайстор ще си тръгне в най-скоро време от "Театъра на мечтите".

 

Разговорите по трансфера на Робин ван Перси се водят лично между Сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер, като медиите на Острова са сигурни, че скоро ще има сделка.

 

Феновете на Арсенал и Манчестър пък бързо се активизираха в Twitter и започнаха да коментират евентуалната сделка. Според тези на "червените дяволи", Ван Перси ще се превърне в "издънка като Бербатов", а дори може да се представи по-зле. Феновете на Арсенал пък остават със смесени чувства за доскорошния си любимец.

 

В последно време единственият сериозен интерес към Бербатов идва от Галатасарай, но и от турският клуб няколко пъти обявиха, че няма да го вземат през това лято. Заговори се и за Зенит, но Спалети увери, че неговата цел е бразилският нападател Хълк.

 

През това лято името на българина се свързваше с трансфер в редица европейски клубове, като най-много се шумеше около евентуално негово преминаване в Милан, Ювентус, Малага, Тотнъм, Байерн Мюнхен, Байер Леверкузен и други.