Лейкърс изпаднаха в паника - Хауърд не иска да се връща в отбора

снимка: БТА

Желанието на Лос Анджелис Лейкърс да преподпишат с Дауйт Хауърд най-вероятно ще няма да бъде осъществено, след като ESPN съобщава, че центърът почти сигурно напуска Ел Ей през юли.

 

Новината идва в същия ден, в който Ел Ей осъмна с билбордове, които призовават Д-12 да остане при "езерняците", но според Крис Брусард това няма да стане и Хауърд ще напусне организацията.

 

През миналото лято Лейкърс заложиха всичко на Дуайт Хауърд, като го размениха с Андрю Байнъм, въпреки че центърът бе в последната година на своя контракт. В Ел Ей бяха сигурни, че ще успеят да убедят Дуайт да остане, но към този момент това изглежда все по-малко вероятно.

 

Лейкърс могат да предложат 30 милиона долара повече от останалите отбори (118 за 5 години, докато останалите - 88 за 4), но според източника на ESPN центърът няма проблеми с това да се лиши от допълнителните пари и да търси щастието си на друго място.

 

Хауърд не успя да свикне с обстановката в Лейкърс, като игра под нивото си и отнесе много критики от последния доминиращ център в отбора - Шакил О'Нийл. "Езерняците" се славят с центрове като Абдул-Джабар и Уилт Чембърлейн, докато изглежда Хауърд не е готов да срещне подобни изисквания от страна на феновете и организацията.

 

Най-вероятно Хауърд ще се озове в Хюстън, където Джеймс Хардън и компания всекидневно говорят с центъра за евентуалния му трансфер при "ракетите". Далас Маверикс също е сред желаещите за подписа на гиганта.