Селтик надхитри Аякс и излезе на трето място (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Селтик победи Аякс с 2:1 на своя "Селтик Парк" и записа първа победа в Шампионската лига през този сезон.

 

"Детелините" изиграха добър двубой и заслужено се поздравиха с успеха, който оформи актива им на три точки. С това те изпревариха днешния си съперник, който остава само с една спечелена точка след изиграването на половината от двубоите в група Н.

 

Двата гола за Селтик отбелязаха Джеймс Форест в 43-та минута от дузпа и Бирам Каял в 54-та.

 

Домакините доиграха мача с човек по-малко след червения картон на резервата Нир Битон в края на двубоя, а в продължението на срещата друга резерва - Ласе Шоне намали на 2:1. Това обаче се оказа и крайният резултат.

 

В другата среща Милан и Барселона завършиха приравенство 1:1и останаха на първите две позиции в потока.

 

Първото полувреме бе сравнително равностойно, а гостите дори имаха няколко добри възможности първи да излязат напред в резултата.

 

В 43-та миута обаче това сториха домакините. Стефано Денсуил фаулира Антъни Стоукс в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Джеймс Форест и с безапелационно изпълнение направи 1:0.

 

Второто полувреме започна отлично за Селтик и в 54-та минута удар на Бирам Каял рикошира в Денсуил и навести мрежата на Яспер Силесен за втори път.

 

До края на двубоя футболистите на Франк де Бур не успяха да излязат от шока, за да стигнат поне до точка. В 88-та минута Нир Битон видя картона с червения цвят.

 

Това помогна на Аякс да намали на 2:1 след хубав удар на Ласе Шоне в 94-та минута, но за повече нямаше никакво време и "детелините" ликуваха.