Марсилия спечели Купата на Лигата за трети път (видео)

Олимпик (Марсилия) спечели Купата на Лигата на Франция за трети път в своята история, след като се наложи с 1:0 след продължения на финала над Олимпик (Лион), предаде БТА.

 

Победното попадение в срещата вкара бразилецът Брандао, който се разписа в 105-ата минута на срещата. Той влезе като резерва в 97-ата минута, а пет по-късно успя да овладее трудна топка и от малък ъгъл след пас на Беноа Шейру вкара. С този трофей Марсилия си гарантира минимум участие в Лига Европа през следващия сезон.

 

Марсилия пристигна за този мач в ужасяваща форма и серия, като отборът имаше 12 поредни мача без победа, от които 11 поражения. За Лил пък има още един шанс да спаси сезона с трофей, тъй като се класира на финала и за Купата на Франция, където трябва да се бори със сензацията от трета дивизия Кевили.

 

"Спечелената купа не променя факта, че ние правим един много слаб сезон. Този трофей няма да изтрие лошите спомени от всички мачове, които до момента се натрупаха", заяви треньорът на Марсилия Дидие Дешан на пресконференцията.

 

След средата на второто полувреме футболистите от Марсилия наложиха надмощие и в 62-ата минута Матийо Валбуена от границата на наказателното поле застраши Уго Лорис. Само три минути по-късно Морган Амалфитано след подаване на Валбуена също можеше да се разпише.

 

Дидие Дешан реши да освежи атаката на отбора и в 97-ата минута пусна в игра Брандао на мястото на Лоик Реми. Бразилецът, който се прибра от родината си в края на януари, овладя подаване на Шейру от ляво и прати топката в мрежата.

 

Тимът на Лион завърши мача с десет души, след като в последната минута Деян Ловрен си изкара втори жълт картон.