Байерн се върна на върха след успех над Леверкузен

Баварският колос Байерн Мюнхен отново се върна на върха в немската Първа Бундеслига, след като днес воденият от Юп Хайнкес подчини с класическо 3:0 гостуващия Байер Леверкузен в мач от 7-ия кръг на първенството.

 

Томас Мюлер и Даниел ван Буйтен отбелязаха за Байерн още първите 20 минути на срещата, като до края гостите от Байер така и не успяха да намерят път към пазената от Мануел Нойер врата. В самия край за 3:0 се разписа и Ариен Робен. Победата пък върна Байерн на лидерската позиция в Бундеслигата, като баварците вече разполагат 18 точки след изиграните си срещи до момента. За отбора на Юп Хайнкес това бе и шеста поредна победа в шампионата.

 

Сблъсъкът на "Алианц Арена" не стартира никак добре за "аспирините", които инкасираха попадение в мрежата си след само пет минути игра. Франк Рибери получи топката в наказателното поле на Леверкузен и съумя да намери Томас Мюлер, който от своя страна бе точен - 1:0 за Байерн.

 

Все още неотърсили се от ранния гол във вратата си, футболистите на Леверкузен получиха и втори, петнадесет минути след първия. В 20' домакините получиха възможност да изпълнят пряк-свободен удар пред вратата на Байер, а късметът си от дистанция изпробва белгийският национал Даниел ван Буйтен. Ударът на защитника мина през лошо подредената стена на гостите и изненада Бернд Лено - 2:0.

 

 

До края на полувремето Байерн продължи да бъде по-добрият тим на терена, като Тони Кроос и Бастиян Швайнщайгер бяха близо до отбелязването на трети гол във вратата на Лено.

 

В началото на второто полувреме Леверкузен потърси пътища към вратата на Мануел Нойер, а домакините не изглеждаха толкова категорични в средата на терена, както бе преди почивката. В 51' Нойер отрази удар на Кастро, малко след това топката за малко не намери Щефан Кислинг в пеналтерията на Байерн.

 

Байерн също продължи да гледа към вратата на Бернд Лено, а в 70' Луис Густаво опита късмета си, но неточно. Две минути по-късно Даниел ван Буйтен получи нова възможност да стреля от статично положение, но този път Лено се намеси и отрази. В 81' попадение на Тимошчук пък бе отменено от главния съдия, който съзря нарушение на Мюлер в наказателното поле.


Така постепенно се стигна и до последните минути на мача, когато успехът на Байерн вече бе вън от съмнение. Време все пак остана и за трети гол, чийто автор бе холандската звезда на баварците Ариен Робен, който в 78' се появи в игра на мястото на Кроос. В последните минути Робен бе изведен на чиста позиция от Швайнщайгер, справи се със съпротивата на Кастро и намери мрежата зад Лено за крайното 3:0.