Звездният Нефтохимик вдигна Купата на България

Звездният тим на Нефтохимик заслужено е новият носител на Купата на България по волейбол при мъжете. На финала бургазлии победиха домакините от Монтана с 3:0 (25:16, 25:23, 25:17). Изненадата в състава на Нефтохимик 2010 бе завръщането на Георги Братоев. Той се контузи по време на четвъртфинала с ЦСКА, като заяви, че няма да може да играе до края на турнира. Днес обаче той започна като титуляр.

В първия гейм гостите от Бургас тотално разбиха посрещането на Монтана, блокадата на Нефтохимик също работеше перфектно. В края на първия гейм Златко Кьосев бе заменен от Мартин Пенев.

Зала "Младост" се оказа тясна за всички желаещи да наблюдават срещата. Имаше много правостоящи зрители. Агитката на Добруджа, която подкрепяше своя отбор в първите два дни, днес отново бе залата като викаше за домакините. По трибуните бяха баскетболистките и футболистите на Монтана, които също подкрепяха играчите на Даниел Пеев.

В началото на втората част картината на полето не се промени – Монтана така и не намираше противодействие на сервиса на гостите. При 14:8 за Нефтохимик в игра се появи Делчо Раев, който замени Константин Абаев в състава на домакините. Монтана стабилизира играта си и успя да се доближи на точка от съперника, но Нефтохимик не позволи изненада и удвои аванса си.

Редица волейболни легенди, деятели и специалисти пристигнаха в града за финала на Купа България. Бившият президент на Професионалната футболна лига Валентин Михов също изгледа на живо срещата. Той бе в компанията на кмета на Монтана Златко Живков, легендата на ЦСКА и българския волейбол Борислав Кьосев и шефката на волейболната лига Мина Николова.

В началото на третия гейм в игра за Монтана за кратко се завърна Абаев, но отново бе сменен от Раев. Златко Кьосев също отново влезе в игра. Официален дебют за домакините направи и новото попълнение Себастиан Роата. Гостите отново бързо дръпнаха в резултата. Нефтохимик продължи да бъде успешен на начален удар, игра стабилно в атака и защита и закономерно стигна до успеха.