Звезди на Лудогорец скочиха на Херо

Футболисти на Лудогорец индиректно нападнаха своя старши треньор Димитър Димитрорв - Херо след загубата от Истанбул с 2:1 в Разград снощи в Лига Европа. Тя попречи на директното класиране на орлите за следващата фаза и сега българ ският шампион трябва да гони топчка при гостуването си на Хофенхайм или да се надява класинралият се Брага да вземе нещо в Истанбул.

Херо отнесе критики заради дефанзивната си тактика преди почивката и заради това, че отново остави Кешерю резерва. Румънският нападател влезе след почивката и бе в основата на подема на орлите, който доведе само до намаляване на резултата. Кешерю вече заяви, че не е доволен от статута си на резерва и ако нещата продължават така, ще напусне клуба, а се говори, че оферта към него вече има от турския 
Кайзери.

Бившият капитан Светослав Дяков също не бе титуляр и се чувства пренебрегнат. Един мач играя, един - почивам. Tова не ми харесва, заяви в разговор за "Нова телевизия" Дяков, който изгледа мача от пейката. В крайна сметка решението е на старши треньора. Надявам се Лудогорец да продължи да разчита на мен, макар и понякога да играя за втория отбор. И все пак се чувствам разколебан и не съм решил какво ще е бъдещето ми, каза 33-годишният футболист.

Голмайсторът Марселиньо пък отправи индиректни критики към тактиката на старши треньора и заяви, че дори срещу ПСЖ отборът не еиграл с мисъл за защита, както срещу Истанбул. Загубихме мача през първото полувреме. Играхме много зле, чакахме другия отбор. Това не е нашият стил. Имахме много респект към съперника. Те са силен отбор, с технични футболисти и затова стана много лошо през първото полувреме. През второто заиграхме както винаги - пресирахме и без да чакаме съперника. Стана друг мач. Но накрая резултатът бе лош за нас. Искахме да се класираме днес, но нямахме шанс, каза бразилецът.

Ние винаги играем напред, с мисъл за победа. Никога не сме играли отзад и да чакаме на контраатака. Дори и срещу ПСЖ не играхме така. Когато играем атакуващо, мачът е друг - съперникът има страх и респект. Пресирахме много през второто полувреме и те не успяха да играят. Мисля, че ако бяхме започнали така мача, резултатът щеше да е друг, допълни Марселиньо.