Звездата на Порто напуска – към Милан или Арсенал?

снимка: БТА/AP

Суперзвездата на Порто Джаксън Мартинес със сигурност ще напусне 'драконите' през лятото, след като агентът му е цитиран от английски и италиански медии да казва, че 'някой отбор' вече е платил сумата за клаузата за откупуване на играча – 35 милиона евро.

Представителят на колумбийския голаджия също така допълва, че трансферът ще бъде осъществен в следващите няколко дни. В действителност източникът на думите на Луис Енрике Помпео – агентът на Мартинес – е португалският вестник „О Джого“, който малко по-рано същия ден е публикувал информацията, че Милан се интересува от голмайстора на португалското първенство.

С 21 попадения през изминалия сезон Мартинес грабна 'Златната обувка' в петото по сила първенство според ранглистата на УЕФА. В Италия сериозните медии се съмняват, че Милан ще успее да разсрочи плащане на трансферната сума за Мартинес по достатъчно изгоден начин, че да сдобие с правата за нападателя.

В Англия пък са уверени, че Арсенал е кандидат номер едно за попдиса на колубмиеца, като тяхната платежоспособност е много по-сериозна от тази на Милан.