Звездата на Холандия чака труден мач с нас, треньорът - лесен

снимка: printerist.com

Звездата на Холандия Жоржиньо Вайналдум сподели очакванията си за утрешния сблъсък с България от квалификациите за Мондиал 2018. Срещата в Амстердам е с начален час 19:00.

"Срещу Франция бе много труден мач, а и утре ни очаква същият. Нямаме право на повече грешки, ако искаме да запазим шансове за участието на Световното първенство. Трябва да се поучим от досегашните мачове, в които можеше да дадем много повече", добави халфът на Ливърпул.

В същото време селекционерът на Холандия Дик Адвокаат изрази малко по-различно мнение. „Лалетата“ отстъпиха пред Франция с 0:4, докато момчетата на Петър Хубчев удариха Швеция с 3:2 и пристигнаха с приповдигнато настроение в Ниската земя.

“Няма да променям твърде много, но ще има промени. Строотман не е на разположение, така че Вилена ще играе утре”, започна Адвокаат.

“Всички мислеха, че ще загубим от Франция и ние искахме да ги опровергаем, но не се получи. Сега играем срещу съперник, с който можем да мерим сили. Но нека сме ясни, не ме е страх”, допълни той.

“Ако погледнем реално на нещата, Франция има огромен избор от играчи. В момента ние не разполагаме с това, но нещата може да се променят следващите години. Разбира се, ние сме разглезени през годините, но има и такива периоди. Знаем, че трябва да спечелим в неделя. Това важи и за България, но очаквам да държим инициативата повече отколкото в мача с Франция”, каза още холандският селекционер.