Звездата на Азербайджан се закани на България

Нападателят на националния отбор на Азербайджан Джихан Йозкара се изказа доста оптимистично и амбициозно по повод жребия за европейските квалификации за шампионата през 2016-а година.

Футболистът играе за турския Сивасспор, а през уикенда влезе едва в 77-ата минута при поражението от Касъмпаша с 2:6.

"Хареса ми жребият за нашата група. Съперниците с нищо не ни плашат, бяха първите думи на Йозкара пред сайта azerisport.com.

"Не казвам, че групата е лека, но борбата ще бъде много интересна, защото няма слаби отбори. Имаме ясен фаворит- това е Италия. Останалите отбори ще се борят за следващите места. Това е на хартия. Но може италианците сами да си провалят кампанията, никой не им гарантира първото място."

"Вярвам в нашия отбор, а на последния цикъл показахме, че можем да се преборим за 3-ото място в групата. Взехме точки от Русия, Северна Ирландия и Израел. Затова мисля, че няма да се загубим и в тази група, която ни чака", обясни още 22-годишният играч, който има 15 мача и 1 гол за страната си.

Първият мач е в Баку между Азербайджан и България и журналистът го пита дали това е добро начало.

"Това е добър вариант за нас, за да започнем успешно този цикъл. На наш терен можем да се надяваме на победа и трябва да се борим за този резултат. Ако започнем с победа, ще бъде много добре. Смятам, че на наш терен трябва да печелим срещу всички противници. Защо не и срещу Италия!?

Да, в отбора на Италия има такива майстори като Пирло и Балотели, но ако ние се представим на ниво в защита, всичко може да се случи. И италианците не изглеждат така непобедими. На никой няма да му бъде лесно срещу нас, ако искат да ни вземат точки.

Да допуснем, че Италия и Хърватия ще оправдаят своя статут на фаворити и си поделят първите две места. Възможно е обаче Азербайджан да се пребори с Норвегия и България за 3-ото място. Тези отбори не са това, което бяха преди няколко години. А и ние сме станали вече по-силни. За този нов цикъл много хора в Азербайджан, в това число и самите футболисти, възбагаме големи надежди.

Съставът на противниците вече е известен, сега трябва да се подготвим и да оправдаем надеждите. В тези квалификации трябва да заемем не по-ниско от 3-ото място", завърши амбициозният млад нападател.