Звезда напуска Ботев

Холандското крило Грегъри Нелсън няма да остане в Ботев Пловдив през след­ващия сезон, разбра "Тема Спорт". 28-годишният футболист водеше прего­вори с клуба за нов дого­вор, но наскоро те са били преустановени.

Почти си­гурно двете страни няма да сядат повече на масата и бившият играч на ЦСКА ще напусне канарчетата през лятото като свобо­ден агент. Най-вероятно следващата дестинация в кариерата му ще бъде Тур­ция.

От дълго време той е следен от няколко клуба от югоизточната ни съседка. Един от тимове, които може да го привлекат, е Касъмпаша, където се по­двизават българските на­ционали Страхил Попов и Васил Божиков.

Представи­тели на отбора от Истан­бул вече са наблюдавали на живо изявите на Нелсън през сезона и са останали доволни от представяне­то му. Роденият в Амстердам футболист се завърна в българския шампионат през октомври, подписвай­ки с Ботев Пд до края на кампанията.

До момента той е изиграл 11 срещи за жълто-черните, в които е реализирал 4 попадения. Треньорът Николай Костов обаче не го използва на ти­пичната му позиция на фланга, а като централен нападател заради липсата на такъв.

Нелсън има общо 48 мача в А група и 9 гола, след ка­то носи екипа на ЦСКА от есента на 2010 до тази на 2011-а и бе продаден на ук­раинския Металург Донецк. С изтичащ договор в Бо­тев са още няколко от ос­новните футболисти. Засе­га обаче клубът не е водил преговори с нито един от тях.

Ясно е само, че при­стигналият при пловдивча­ни през миналото лято Орлин Старокин се е разбрал да говори за оставането си едва след като кампанията приключи. Очаква се преди началото на новото пър­венство канарчетата да вземат поне петима нови играчи.