Звезда на Лудогорец изумен от Домусчиев

снимка: Булфото

Крилото на българския шампион Лудогорец Даниел Абало направи любопитни коментари по адрес на собственика на „орлите“ от Разград Кирил Домусчиев и народопсихологията у нас.

„Българите са завистливи, не всички се радват на успехите ни. Собственикът ни се опитва да развива клуба, като градът е далеч от столицата София. За да играем в Европа, пътуваме около 5 часа, привържениците ни – също. А пътищата не са точно магистрали“, разказва обстановката в България Абало в интервю за испанския сайт Diario de Arousa.

Според него е „любопитно“, че благодетелят на Лудогорец Кирил Домусичев умее да говори за футбол с играчите и дори им дава тактически наставления.

„Собственикът често влиза в съблекалнята преди някой важен мач, за да ни окуражи. Любопитното е, че той говори открито за футбол с нас и ни дава тактически наставления.

Когато ми се обадиха от Лудогорец през лятото, нямах представа за какъв отбор става въпрос, защото от България бях чувал само за ЦСКА и Левски. Не бих желал обаче да играя и живея в град като София, защото щях да се разсейвам с други неща“, споделя още Абало.

„Освен нашия отбор и втория в класирането (Литекс), останалите 6-7 тима биха били лидери в таблицата на испанската Сегунда дивисион. Но в България тактическото ниво е по-различно, защото почти не се работи в тази насока. Технически – също, макар че има футболисти, които с успех биха се подвизавали в Примера дивисион, като например бразилеца Марселиньо“, похвали Абало съотборника си.

„Имах съмнения за България, когато пристигнах, но сега виждам, че Лудогорец ми отвори много врати към Европа. Имам намерение да заиграя отново в Испания, може би дори в Примера дивисион през лятото на 2014-та“, пожела си накрая външният полузащитник.