Звезда на Борусия с болка разкри за кошмарите и травмите след атентата

снимка: БГНЕС/EPA

Вратарят на Борусия (Дортмунд) Роман Бюрки разкри, че атентата срещу автобуса на отбора е нанесъл сериозна травма върху него.

"Най-тежко е през нощта. Все още не мога да спя, а ако затворя очи сънувам кошмари", заяви Бюрки.

Той разкри, че семейството му го подкрепя и това е единствената причина той още да не е полудял от параноя за нови взривове.

"Семейството ми е до мен и с мен постоянно. Това е единственото, от което имам нужда. Те ме държат. С тях мога да говоря за всичко и да споделям притесненията си", каза още вратарят.

Най-лошият момент за Бюрки бил след двубоя с Монако, който бе отложен с 24 часа, но все пак се игра.

"По време на двубоя не можех да се концентрирам. Връщах се мислено назад и отново чувах взривовете. След мача видях много сълзи в очите на феновете и колегите ми. Тогава се почувствах много виновен. Но нямаше какво да направя, сякаш имах перде пред очите си и не можех да виждам добре по време на двубоя", разкри с тъга още щвейцарецът.

"Не следя новините около инцидента, за да не ми нанесат допълнителна травма. Все още пътуваме с автобуса, но преди да се кача се оглеждам внимателно и после гледам през прозорците. Мисля, че е добре, че с клуба работи психолог. Всеки от отбора знае най-добре дали се нуждае от неговата професионална помощ, но аз смятам, че е много полезен", каза още Бюрки.