Зума призова: Локомотивци, да се обединим около Крушарски!

Почетният президент и легенда на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев призова всички фенове на "смърфовете" да се обединят около собственика Христо Крушарски и да му гласуват пълно доверие. За целта Зума използва като трибуна официалния сайт на "черно-белите". Легендарният бивш футболист похвали усилията и резултатите на боса, откакто той пристигна на "Лаута". Събитията в Локомотив в последно време обаче не са никак розови. Феновете са недоволни от резултатите на отбора и скочиха на Крушарски. Те го притиснаха да се отърве от старши треньора Войн Войнов и от голяма част от футболистите.
Ето какво обаче им каза Зума:
"Тъй като ситуацията в клуба е изключително напрегната и сериозна, използвам трибуната на официалния сайт, за да се обърна към нашите фенове.

Аз, като човек, който си е отдал живота за Локомотив, трябва да се обърна към хората, които обичат истински Локомотив. Днешната ситуация е много сериозна. До нея се стигна след слабата игра на нашите футболисти в дербито с Ботев (Пловдив). Това накара феновете да се чувстват предадени и огорчени. Аз също, не по-малко от тях. Защото едно е да си загубил мач, когато си вложил сърцето си и си показал на всички, че се бориш, но друго е да се предадеш безславно в едно такова дерби. Феновете изживяват много по-трудно загубите и слабата игра на футболистите и това е напълно разбираемо.

Моето притеснение идва от друго. Днес прочетох декларацията на нашите привърженици, които критикуват ръководството на клуба. Чувам, че се изразява и недоволство към г-н Крушарски. Преди три години заедно с г-н Неделчев (Николай Неделчев - председател на сдружение "Обединение за Локомотив") се срещнахме с г-н Крушарски. Зарадвах се много, когато разбрах, че той ще поеме Локомотив. Идвайки в клуба, г-н Крушарски изчисти много задължения, натрупани през годините.

Г-н Крушарски направи тревната настилка на двата естествени терена в комплекс "Локомотив" - едни от най-добрите в България. Всички си спомнят какви бяха преди това. Направи временната трибуна "Бесика". Разполагаме и с високопланинска база в село Говедарци, която изпробваха и всичките ни гарнитури в школата. Слушам, че се подготвят документи за концесия на тренировъчна база в ЖК "Тракия".

Благодаря на кмета на Пловдив за което. Смятам, че със завършването й ще спрат "кражбите" на "черно-белите" таланти, с които Локомотив разполага. Това само по себе си показва, че г-н Крушарски е влагал, и има желание да продължи да влага личните си средства в Локомотив.

Искам да помоля хората, които обичат Локомотив, да се обединим около г-н Крушарски, защото в днешно време много трудно някой ще извади пари от джоба си за футбол. Ако направим така, че собственикът да си тръгне, смятам, че ще настанат най-лошите мигове за Локомотив (Пловдив). Няма кой да дойде в сегашната обстановка и да налива пари в клуба.

Споменава се, че ирландец е готов да влага средства. Ще ви кажа истината. Имаше интерес от този господин, той дойде на "Лаута" заедно с адвоката си, за да се запознае с обстановката. Ние откликнахме на визитата му, а той от своя страна ни покани в Дъблин, за да наблюдаваме футболен мач и да продължим с обсъжданията. Г-н Крушарски купи билети за Ирландия, но когато се свързахме с ирландеца, той бе в Китай и повече не го чухме. Постоянно търсим помощ, но никой в момента не изживява желание да дойде да помогне. Това го прави само Христо Крушарски.

След назначението на г-н Кузман Маринков, който лично познавам, съм на мнение, че ще бъде въведен ред в положителна насока.

Искам да се обърна още веднъж към хората, които живеят за Локомотив (Пловдив). Те са синове и внуци на старите локомотивци. Те са нещото, без което ние не можем. Нека да се обединим! Локомотив е над всички, над ръководството, над футболистите. Трябва да бъдем заедно!".

Христо Бонев