Зума го боляха колената, не сърцето! Светило го спаси с 2 байпаса и помпичка

снимка: http://lokomotivpd.com/

Шест часа е продължила операцията на футболната легенда Христо Бонев, след която състоянието му е овладяно. Както Ви съобщихме Зума получи инфаркт и бе приет по спешност в най-голямата болница в южна България - УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив вчера.

По информация на лечебното заведение интервенцията е приключила успешно, като лично големият специалист професор Генчо Начев извърши операцията на легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол. Зума сам е пожелал светилото да пристигне под тепетата и да точно той да държи скалпела.

На Христо Бонев са поставени два байпаса и специална помпичка-контрапулсатор, за да подпомага дейността на сърцето му. Тя може да бъде махната след дни, ако състоянието на пациента го позволява.

Въпреки че операцията е преминала успешно - положението на Бонев е тежко. Той е бил на прага на смъртта. Имал е голям късмет, заяви проф. Генчо Начев след края на операцията. Професорът е успял да изчисти 10 см съсирек от запушена артерия. 

В последните години Зума постоянно се оплакваше от болни колена и дори пътува до Турция да ги лекува. За проблем със сърцето обаче не е отварял и дума. Според близки до него - той самият е бил изненадан от сърдечната криза, защото досега не е имал кардио оплаквания. Вчера сутринта обаче лявата му ръка е изтръпнала и му е прилошало. Светкавично е бил откаран в болницата и това е спасило живота му.