Зума дал заем на Локо

снимка: http://lokomotivpd.com/

Още един голям локомотивец освен Мартин Камбуров е дал заем на клуба, чрез който да помогне за извършването на належащи плащания, пише "Тема Спорт". Това е почетният президент Христо Бонев. Зума е предоставил през пролетта 30 хиляди лева за нуждите на черно-белите. Парите са му били върнати. Във вторник Крушарски призна, че Камбуров е дал 21 хиляди лева на Локо.

Самият бизнесмен наскоро съобщи, че още един човек е помогнал с известна сума, и според информация на „Тема Спорт“ това е именно Бонев. Крушарски бе категоричен, че няма да откаже помощ от никого. Вчера той трябваше да плати по още една заплата на треньорите от школата, както и на служителите в клуба. До снощи нямаше индикации това да се е случило. На играчите все още се дължат по 8 премии и 4 наема за квартири. Кога ще бъдат платени те – няма яснота, футболистите очакват наемите и част от премиите им да бъдат изчистени преди мача с Левски.

В същото време стана ясно, че Димитър Велковски ще смени контузения Димитър Везалов в зоната на левия бек за сблъсъка със сините. Мачът на „Лаута“ е в неделя от 21:00 часа. Везалов може да пропусне срещите на смърфовете за близо месец напред. И двамата не са типични крайни бранители, като Велковски по-често е използван по крилото.

Двойката централни защитници отново ще е в състав -Ивайло Марков – Пламен Николов. На десния бек без алтернатива е Пламен Крумов. Симеон Райков продължава да тренира с тима, като се очаква в понеделник да подпише с клуба. Договорът му ще е до края на сезона, но ако през зимната пауза си намери отбор в чужбина, ще бъде пуснат без трансферна сума.