Зрелище и меле на Мексико - Нова Зеландия в Купата на Конфедерациите (ВИДЕО)

Феновете на футбола в Русия станаха свидетели на истинско зрелище в мача между Мексико и Нова Зеландия в Купата на Конфедерациите. Двата отбора се изправиха един срещу друг във втори мач от Група А, а "ацтеките" биха с 2:1. Така "кивитата" станаха първия сигурен отпаднал отбор от надпреварата, въпреки че поведоха в резултата.

Чисто футболно мачът бе повече от качествен. Непрестанни атаки и уникални моменти предложиха и двата отбора. Крис Ууд вкара за 1:0. През втората част Хавир Акино направи няколко много добри пробиви по лявото крило и бе в основата на обрата за Мексико. Той подаде на Фабиан, който асистира на Раул Хименес, а той със страхотно обръщане вкара за 1:1. Отново Акино подаде и за другия гол, който Пералта вкара.

В продължението обаче феновете станаха свидетели на меле. Капитанът на Мексико Диего Рейес направи нарушение, а Боксал падайки влезе остро в краката на друг играч на "ацтеките". Веднага стана суматоха и редица играчи си размениха по някой шамар. Съдията на двубоя Бакари Гасама не разбра какво точно се случи и се допита до видео повторението. След него и още редица консултации с другите съдии, изненадващо той даде само 3 жълти картона, а всички очакваха много червени.

Мексико събра 4 точки и се качи на първото място в групата, където бе Португалия, но "ацтеките" имат с 1 отбелязан гол повече.