Знаехте ли тези пет факта за Бербатов?

галерия:

Един от най-авторитетните руски спортни вестници „Съветски спорт“ (Советский спорт) публикува любопитен материал в официалната си интернет страница, посветен на българската футболна звезда Димитър Бербатов.

На 9-ти декември от 21:45 часа Монако приема Зенит в последен кръг от груповата фаза на Шампионска лига, като единствено победа на руснаците ще им гарантира участие в осминафиналите на най-силния турнир.

Към момента Монако е втори в група С с 8 точки, а руснаците имат 7 – поради тази причина медиите в страната посвещават повече време, за да запознаят читателите си с голямата звезда на Монако, а именно Димитър Бербатов.

Първи факт – Бербатов е по-бърз от Радамел Фалкао

Радамел Фалкао вече е в Манчестър Юнайтед, но докато беше играч на монегаските, не можеше да се мери по скорост с Бербатов, въпреки че българинът често е бил определян в кариерата си като „мързелив“ и „нежелаещ да тича“.

Втори факт – Бербатов имитира Марлон Брандо в „Кръстника“

Феновете на Бербатов вероятно добре си спомнят видеото по-долу, на което Митко разказва за влечението си към киното и специално към трилогията „Кръстника“.

Трети факт – Бербатов вкарва красиви голове

Явно феновете на футбола в Русия не са забелязали, че Бербо е майстор на красивите голове, затова „Съветски спорт“ припомня някои от забележителните изпълнения на нападателя на Монако.

Четвърти факт – Бербатов може да рисува

Българските фенове на Бербатов със сигурност са нясно с точно този негов страничен талант, особено при положение, че чрез фейсбук страницата си той споделя винаги своите впечатляващи произведения.

4127222

Пети факт – Бербатов е скромен и отзивчив

„Съветски спорт“ припомня случка на от 2007-ма година в София, когато Бербатов поискал безуспешно автограф от Морган Фрийман. В последствие благоевградчанинът обяснил, че напълно разбира защо не е постигнал целта си - „Той няма как да ме познава, нека всеки си знае мястото“. Вестникът отбелязва, че Бербатов никога не отказва снимка и автограф на феновете си.