Златна мина! Лудогорец касира 17 млн. евро от ШЛ! Чакат още много

снимка: БГНЕС

Златен дъжд се изсипва над главите на босовете на Лудогорец от футболния им проект, който се оказа самоиздържащ се, само няколко години след старта. А и печеливш. "Орлите" до момента изкараха почти 17 милиона евро от участието си в Шампионската лига този сезон. Разградчани отпаднаха от най-престижната европейска клубна надпревара, но завършиха на трето място в група "А" и през пролетта ще продължат да се състезават на 1/16-финалите в Лига Европа.

Българският първенец заработи бонус от 2 милиона евро за елиминирането на чешкия Виктория Пилзен в плейофите на турнира, както и 12,7 милиона евро от участието си в груповата фаза.

Допълнителна премия от 1.5 милион евро Лудогорец взе за спечелените 3 точки след равенствата срещу Базел (1:1 и 0:0) и срещу Пари Сен Жермен (2:2).

Отделно разградчани си осигуриха и бонус от 500 хиляди евро за класирането в Лига Европа. Спечелените средства ще се увеличат драстично след края на сезона, когато ще се разпределят парите от маркетинговите права на Шампионската лига, които са общо 507 милиона евро.

А при добър евро рейд и в Лига Европа - "орлите" ще спечелят още милиони в допълнение. Иначе казано - тимът няма стигане, що се отнася до останалите български отбори. Пред тях Лудогорец е на светлинни години и не се вижда в обозримо бъдеще кой ще спре хегемонията им.