Златко Янков става скаут на Бешикташ

Доскорошният старши треньор на Нефтохимик 1962 (Бургас) Златко Янков в най-скоро време ще бъде назначен официално за скаут на турския гранд Бешикташ, съобщи истанбулската телевизия Haber 3.

Янков, един от златното българско футболно поколение от 90-те години, игра за "черно-белите" от Истанбул в периода 1996-1998 година и се превърна в любимец на фенове и ръководители. За Бешикташ той има 61 мача и три гола, включително и срещи в Шампионската лига.

Задачата на Янков ще бъде да предлага играчи за първия отбор, за младежката формация до 20 години и дори и за школата, ако не трябва да се плаща голяма компенсация за детето, се казва още в информацията.

Официално договорът му ще бъде подписан до дни. В територията на действие включва България и Румъния, а на оперативка през новата седмица ще му бъдат поставени първите задачи, посочва БТА.

След седем години на различни позиции в Черноморец, известният с прозвището си Фара бивш полузащитник през пролетта беше старши треньор на Нефтохимик, откъдето тръгна за големия футбол. Въпреки усилията му, той не успя да помогне на зелените да оцелеят.

Освен в Бешикташ, Янков е играл в Турция за отборите на Аданаспор, Ванспор и Генчлербирлиги.