Златински: Не се плашим от Лацио

снимка: БТА/AP

Полузащитникът на Лудого­рец Христо Златински изрази увереност, че тимът може да отстрани Лацио. Според него римските орли не превъзхож­дат с нищо разградчани.

"В тази фаза на турнира няма ле­ки съперници. Познавам Лацио и съм наясно какъв стил прак­тикува. Те са много качествен и сериозен отбор. Определено са фаворити най-вече заради традициите и историята си.

Но ние ще се опитаме да се класираме напред. Не се плашим от тях. Просто сме респектирани от името им, но нищо повече. Радостен съм, че ни се падна такъв отбор, кой­то играе отворено.

Смятам, че много по-добре да срещнем по-силен съперник, отколкото тим, който залага на силов футбол. Може би те ще имат леко предимство заради нат­рупаната игрова практика преди мачовете.

Но ние ще се постараем в контролите да наберем нужната инерция и да влезем в максимално добро състояние в сблъсъците. Вече прегоряхме и натрупахме са­мочувствие в Лига Европа, ко­ето ще ни е от полза в 1/16-финалите.

Важно е да сме дис­циплинирани и да покажем, че сме колектив. Надявам се да продължим. Следващите въз­можни съперници - Динамо Ки­ев и Валенсия, са още по-теж­ки", заяви националът пред вестник "Тема:Спорт".