Златан се закани: Връщам се и взимам титлата в Англия

снимка: twitter.com/Manchester United

Златан Ибрахимович обяви, че е на финалната права от възстановяването си и се завръща за Манчестър Юнайтед с една единствена цел - да спечели титлата във Висшата лига. До момента шведският нападател е завоювал трофия в шампионата на всяка страна, в която е играл. Миналия сезон той грабна три трофея с "червените дяволи", но сега се надява да достигне до титлата в първенството. Златан скъса кръстни връзки през април в мача реванш от 1/4-финалите на Лига Европа срещу Андерлехт, но може да се завърне преди началото на 2018.

"Връщам се, за да довърша започнатото. След всичко, което изградих през миналия сезон, имам предвид трите трофея, краят не бе този, който желаех. Целта ми е Висшата лига. Всичко, което започнах през първия си сезон тук, ще бъде довършено през втория", закани се Златан в интервю с Тиери Анри по "Скай Спортс".

"В момента, в който претърпях контузията, за мен бе лесно да кажа, че ще се завърна, защото имах предизвикателство пред себе си. Никога не съм имал толкова сериозна контузия, а и всички хора говореха, че е свършено, защото вече съм много стар. Те ме стимулираха да приема предизвикателството и да видя докъде мога да стигна", заяви мотивираният Ибрахимович.

"През последните няколко години непрекъснато мисля колко още ми остава да играя. Това е изтощително. Но контузията направи нещата по-лесни за мен. Имах само една цел и тя бе да се завърна отново в игра", сподели шведският нападател. 

36-годишният таран вече е във финалната фаза от възстановяването си. Той тренира наравно със своите съотборници, макар да прави по-кратки сесии от 20-25 минути, но това му позволява постепенно да възвърне формата си.