Зидан няма търпение: Искам вече да е събота и да ударим Атлетико М

снимка: БГНЕС/EPA

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че няма да сметне за провал загуба от Атлетико на финала в Шампионската лига. "Провал ще бъде, ако не дадем всичко от себе си," категоричен бе Зизу.

Днес в Реал Мадрид имаха ден на отворени врати за медиите, и всички говориха с журналистите.

Зидан и Пепе бяха и на пресконференция.

"Знаем какво означава финалът, важно е да сме готови. Всичко може да се случи, но ние знаем какво трябва да правим," заяви френският треньор.

"Не мисля, че е достатъчно да владеем топката. Ще играем срещу отбор, който се отбранява много добре," продължи Зидан.

"Напрежението е част от работата в Мадрид. Аз го харесвам, и като играч бях под напрежение. Може би като треньор е повече, наистина," призна Зизу. "Симеоне върши добра работа. Той е един от най-добрите треньори в света. И като футболист показваше много характер."

"Дали този Реал е по-добър от онзи през 2014-та? Трудно ми е да кажа. Важното е да се опитаме да сме по-добри в събота," каза още той.

"Сезонът бе добър, работя с феноменални играчи. Но не обичам да сравнявам. Финалът идва в добро време за нас, подготвени сме. С първия съдийски сигнал всичко е 50/50. Фактът, че загубихме от Атлетико в първенството, не значи нищо. Минаха два месеца оттогава, през които ние работихме добре," отбеляза Зидан.

"Познавам Сан Сиро добре, с мачове срещу Милан и Интер, имал съм добри мачове там, така че се чувствам добре от факта, че финалът е там."

"Трудно ли ще преживеем една загуба от Атлетико? Загубен финал винаги се преживява тежко, но не мислим изобщо за това, не мислим за загуба. Ще направим каквото можем, за да победим. Иска ми се вече да е събота. Чувствата ми са смесени - радвам се, и се вълнувам."

"Имам какво още да уча, но самият процес е много приятен. Мисля, че имам подобрение. Убеден съм в това. Но имам още много, докато стана голям треньор."

"Късметлия съм, че преживявам всичко това. Няма да променям нищо. Имам страхотни играчи, и ще видим как ще играем, почакайте. Ще се дадем всичко от себе си, за да спечелим," завърши Зинедин Зидан.