Жужо към Левски: Не слушайте Мъри и Коловати

Легендата на българския футбол Андрей Желязков отправи ценни съвети към Левски. Бившият спортно-технически директор на „сините“ посочи от какви грешки трябва да се пази клуба, за да продължи положителното си развитие. Според него е важно на „Герена“ да не повтарят грешката от 2013 година и да не се вслушват в съветите на специалистите от Азия, вероятно визирайки Станимир Стоилов и Илиян Стоянов.

„В момента Левски има колектив. Това липсваше при Делио Роси, но сега се чувства – срещу ЦСКА имаше страхотна взаимопомощ между звената и играчите. Пролича си ясно на мача – някой сгреши, но друг мине и го потупа, не го критикува. Никой не спираше да играе, докато преди бе съвсем различно. Сега за Левски е важно в клуба да се предпазят от едно нещо. Преди две години с Люпко Петрович отборът вървеше – не играеше красиво, но нямаше и футболисти като сегашните. Тогава започнаха специалистите от Азия да казват как тимът не играе красиво, а трябва да бие с по 4-5 гола. В азиатските страни има двама специалисти. Казахстан нали е в Азия? Там е и Япония... Няма да се изненадам, ако след няколко дни прочетем, че Левски е трябвало да спечели с между 3:0 и 5:0. Сега ръководството не трябва да се вслушва в подобни съвети, защото ще направи грешка. Треньорът е много важен, той е диригентът на отбора. В момента Стоянович е най-подходящият за такъв, и в Левски не бива да се вслушват в такива, които злорадстват“, коментира Жужо пред „Тема Спорт“.

„Прави впечатление, че футболистите слушат Обертан. Ако продължат, ще имат голяма полза. Не само сега, но и в бъдеще. Французинът се превръща в идол. Хората от секторите „Б“ и „В“ никой не ги е карал да му скандират името насила, а им идва отвътре. След заминаването на Делио Роси като че ли момчетата се сплотиха около Обертан. Сега колективът изглежда съвсем друг. Според мен той се чувства добре тук. Ако Левски успее да го задържи, ще спечели много. Да, сигурно ще е с цената на повече финансови средства, но така се гради отбор. Паулиньо и Кабрал също са ценни. Една къща не се прави за един ден. Левски вече има основи, те са доста здрави. Треньорът и ръководството трябва да преценят много внимателно какво им е необходимо. Винаги трябва нещо ново и по-добро, но в момента има ядро. Левски не трябва да допуска грешките от 2013-а, когато загубиха първенството и купата. Тогава разбиха всичко“, допълни Андрей Желязков.