Жестока трагедия: Фен бе убит след меле на стадиона

снимка: БТА/AP

Жесток побой завърши трагично в Бразилия. Двубоят между Васко са Гама и Атлетико Паранензе беше прекратен заради невероятното меле между привържениците на двата отбора.

В резултата на това един фен е загинал, а десетки са ранени. Всичко се случва след гол на гостуващия отбор. Двете агитки са разделени само от една мрежа, която лесно беше щурмувана от феновете.

Мелето обаче стана много голямо и близо хиляда души се включиха в него. Телевизионните камери предаваха на живо боя след като двубоя беше спрян.

Побойниците не показаха никакви скрупули. На няколко кадъра се вижда как няколко човека обграждат един и започват да го налагат по главата с различни предмети.

Феновете на единия отбор тръгнаха да щурмуват цялата агитка на съперника. Тогава се намесиха полицаите, които с гумени патрони успяха да намалят напрежението. Въпреки че на кадрите си личи, че феновете не се притесняват от полицията изобщо.

След мелето на земята останаха да лежат много привърженици. Появи се хеликоптер за да закара най-сериозно ранените веднага в болница. Според информациите един е загинал, а много други са ранени.

Мелето беше прекратено едва след идването на допълнителни полицейски подкрепления, които използваха сълзотворен газ, за да укротят тълпата. Този инцидент за пореден път повдига въпроса за безопасността на феновете по време на Мондиал 2014 в Бразилия.

Двубоят бе прекратен за един час, а в крайна сметка Атлетико спечели с 5:1.Полицията веднага се задейства и арестува няколко хулигани по видеозаписите от камерите на стадиона.

Арестувани са трима, на които ще им бъдат повдигнати обвинения за убийство, а други двама са прибрани в полицията защото са крали портфейлите на биещите се.