"Жертвата" на "расиста" Тонев клекна: Не е подал оплакване в полицията

Българският национал на Селтик Александър Тонев няма да бъде разследван от полицията по расисткия скандал, който беляза дебюта на крилото за "детелините", твърди местното издание "Абърдийн Ивнинг Експрес".

Оказва се, че срещу Тонев няма подадено оплакване в полицията от обвиняващия го в расистко поведение играч на абърдийн Шей Лоугън. По този начи няма как да бъдат започнати производство и евентуален съдебен процес.

Това поведение на Лоугън още повече подклажда съмнението, че реална обида от страна на българина няма.

Предполагаемият инцидент се разрази по време на срещата Селтик - Абърдийн от 6-ия кръг в шотландската Висша лига, завършила 2:1 за "детелините". Мачът бе официален дебют за българския полузащитник, който започна като титуляр и игра 70 минути.

След този случай Селтик излезе с позиция в негова защита, а днес се очаква Тонев да играе и в Лига Европа срещу Ред Бул Залцбург.

"Държа да отбележа, че и Абърдийн, и футболистът не желаят да подадат жалба. Така че няма да има бъдещи юридически действия", коментира представител на полицията пред "Абърдийн Ивнинг Експрес".

Футболно наказание обаче все още е възможно, тъй като Шотландската асоциация продължава проверката на случая.

До такова обаче едва ли ще се стигне, след като преди два дни британското издание Daily Expressизлезе с новината, че от видеоматериалите от мача не може категорично да се докаже вината на българския футболист. На кадрите се вижда само как Тонев и Шей Лоугън вървят един до друг след единоборство помежду им преди това.