Женският национален отбор тренира на пълни обороти за Гран При

снимка: БГНЕС

Женският ни национален отбор по волейбол продължава да се готви в столичната зала „Христо Ботев“ за предстоящото Гран при това лято. Под ръководството на Иван Сеферинов днес нашите момичета проведоха поредната си тренировка, а първите 20 минути от нея бяха отворени за медиите.

Селекционерът на тима заяви, че всички се чувстват добре и очакват с нетърпение двубоите. На заниманията не бе капитанът Елица Василева, която наскоро претърпя операция. Очаква се посрещачът да започне физически упражнения след около 5-6 дни, а това дава надежда на Сеферинов, че Ели ще бъде на линия за финалите от втора дивизия на турнира. В началото на следващата седмица "лъвиците" ще заминат за Аржентина, където ще изиграят две контроли с домакините, а от 3-и до 5-и юни ще участват в първата състезателна седмица от световното Гран при.

„Все още не сме наясно кой ще бъде капитан, защото както вече казах Елица ще участва в Гран при. Според мен най-правилно е това да го реши колективът, а не аз еднолично да взимам това решение. Това ще стане преди заминаването на отбора, в понеделник, когато е последната ни тренировка и ще бъде раздаден официалният екип. Тогава ще го решим. В събота ще определим и състава, който ще замине за Аржентина. Там ще изиграем две контролни срещи, но програмата е много тежка, с много пътувания. Моето желание е, ако има възможност да изиграем още една контрола и вече сме изпратили такова запитване. На 27-и май е първата проверка, а на 29-и е втората. Лошото е, че са в два различни града, а в трети ще се играе Гран при. Отборът ще пътува страшно много“, коментира селекционерът на тима Иван Сеферинов.

„Последните години сме на дъното на волейболното море и сега се опитваме да заработим по най-добрия начин, за да може в най-близко бъдеще да има резултати и този отбор да започне да постига призови класирания. Започнахме да тренираме доста усилено още в началото. В началото на момичетата им бе трудно, но в последните тренировки виждам, че нямат проблеми“, допълни той.