Жеката: И аз мога случайно да бия Швеция, само Попето става

Легендата на българския футбол Петър Жеков избухна срещу националния отбор на България след загубата от Холандия с 1:3 в световните квалификации. Носителят на "Златната обувка" през 1969 година скочи на футболистите на "лъвовете" в типичния си пиперлив стил. Той каза, че сме победили Швеция случайно и сподели, че вече не очаква нищо от родните национали.

"В Холандия се случи нещо съвсем нормално - загубихме. Ние вече постоянно губим навън, така че няма никакъв проблем. То и аз мога да бия някой случайно, както направиха националите с Швеция, и после да ям боя", заяде се Жеков пред "Тема Спорт".

Голмайсторът на "А" група заяви, че има натиск върху треньора Петър Хубчев относно това кои футболисти да бъдат в състава. Жеков похвали само Ивелин Попов и каза, че имаме двама или трима добри футболисти, а другите просто не стават.

"На треньора се казва кого да пуска, кого да вика и какво да прави. Имаме един футболист от голямо първенство, от италианското, който играе и вкарва на Буфон (б.а. Андрей Гълъбинов), и той седи на пейката. Викат го само да се разхожда насам-натам. С Швеция пуснаха един от Славия (б.а. Ивайло Димитров), ами то аз ще играя по-добре от него за 10 минути".

"От това по-добре не можем. Това ни е таванът. Навън играем Ганкиното. Нямаме и треньори. Каквото ги учат за А лиценз, това им преподават и за Про - едно и също. Така не става. Единственият, който прави нещо, е Попето, а останалите се въртят около него. С двама-трима не става. Трябва да се печелят точки и като гост", изригна Петър Жеков.